De beste makelaar vinden

De beste makelaar bestaat niet

De "beste makelaar" is subjectief. Om die reden bestaat de beste makelaar niet. Immers, uw ervaring met een makelaar kan anders zijn dan de ervaring van een ander persoon met diezelfde makelaar. De term "beste makelaar" suggereert bovendien dat de makelaar op ieder vlak beter is dan andere makelaars. In de praktijk is het zo dat sommige makelaars excelleren op het gebied van snelle woningverkoop, dat andere makelaars excelleren op het gebied van de verkoop van een specifiek type woning, en dat nog weer andere makelaars op het gebied van service en klantbegeleiding excelleren. Het is zodoende niet mogelijk om "de beste makelaar" aan te wijzen.

Makelaars die bovengemiddeld presteren bestaan wél

Wat wel mogelijk is, is om te stellen welke makelaars bovengemiddeld presteren. Immers, verkoopstatistieken wijzen uit welke makelaars snel een woning kunnen verkopen (vergeleken met de gemiddelde doorlooptijd van een verkooptraject), en reviews van makelaars wijzen uit welke makelaars een bovengemiddelde service leveren aan hun klanten. Door deze data samen te voegen in een algehele dataset en daarop een algoritme toe te passen, kunnen wij aanbevelingen doen voor de verkoop van uw woning. Daarbij kijken we op plaatsniveau, op postcodeniveau en op straatniveau welke makelaars in uw geval een verhoogde kans op succesvolle verkoop bieden.

Op basis van onze dataset (samengesteld op basis van diverse openbare bronnen), doet het algoritme van Aanbevolen Makelaars aanbevelingen op basis van:


  • Bovengemiddelde verkoopsnelheid
  • Bovengemiddeld verkoopvolume
  • Bovengemiddeld tevredenheidscijfer in reviews

Welke makelaars worden voor uw woning aanbevolen?

Wilt u weten welke makelaars in uw regio op basis van statistiek en reviews een geschikte keuze zijn voor de verkoop van uw woning? Vul uw postcode en huisnummer in en bekijk direct welke makelaars door het algoritme worden aanbevolen voor de verkoop van uw huis.