Werking en opzet

Vergelijkingssite voor makelaars op basis van statistieken en reviews

Aanbevolen Makelaars is een vergelijkingssite voor makelaars die de data van overige platformen en eigen data combineert. Wij kijken per postcode welke makelaar statistisch de beste kans heeft om een woning te verkopen. Tevens kijken we welke makelaars goed beoordeeld worden op reviewsites in diezelfde zone. De combinatie van die data leidt tot onze aanbevelingen: welke makelaar kunt u het beste kiezen voor de verkoop van uw woning?

Bekijk geschikte makelaars voor de verkoop van uw woning

Per postcode wordt door ons algoritme op basis van diverse factoren berekend welke makelaars een geschikte keuze zijn voor de verkoop van uw woning. Als u uw postcode en huisnummer invoert, dan verschijnen de lokale makelaars die worden aanbevolen voor de verkoop van uw woning (in willekeurige volgorde) getoond.

Per makelaar wordt getoond hoe ervaren zij zijn in uw postcode, welke ervaring zij hebben met uw woningtype, welke beoordelingen zij in reviews ontvangen, en (kwalitatief) welke eigenschappen van de makelaar bovengemiddeld naar voren komen in reviews. Per makelaar kunt u contactgegevens bekijken en direct doorklikken naar de reviews die zijn geschreven over de makelaar.

Statistieken voor uw postcode en voor uw woonplaats als geheel

Bij de weergave van resultaten ziet u statistieken per postcode en statistieken voor de plaats als geheel. Zo ziet u op welke vlakken de aanbevolen makelaars beter presteren dan de overige makelaars. In alle gevallen geldt dat de statistieken gebaseerd zijn op de aanbevolen makelaars in de postcode versus de overige geïndexeerde makelaars in dezelfde plaats.

Niet iedere makelaar is geïndexeerd (bijvoorbeeld omdat statistische data ontbreekt of ontoereikend is), waardoor statistische vergelijkingen altijd het verschil tonen tussen de aanbevolen makelaars en de overige geïndexeerde makelaars. De makelaarstatistieken zijn gericht op verkoopvolume en verkoopsnelheid van de makelaars (per postcode en per plaats), en op reviews (kwantiteit en gemiddelde beoordeling).

Algoritme voor berekening van de meest geschikte makelaars

De aanbevelingen van makelaars komen tot stand middels een algoritme dat in de periode 2013-2016 ontwikkeld is. Het algoritme baseert zich op alle openbare, beschikbare bronnen en op een eigen dataset die in ruim drie jaar tijd is samengesteld. De algehele dataset waarop het algoritme wordt toegepast is zodoende een combinatie van verkoopstatistieken, reviews en verkoopresultaten. Lees meer over het algoritme.

Vraag over de werking en de opzet van het platform?

Heeft u een vraag over de wijze waarop dit platform werkt? Raadpleeg dan eerst de veelgestelde vragen. Op deze pagina beantwoorden wij alle vragen die wij krijgen over de manier waarop het platform functioneert en is ingericht.